Grafománia

Az írás valahogy mindig megtalált. Ez jelentette a kályhát, ahonnan elindultam...

Revolvermaps
www.idokep.hu

Hőtérkép

Üdvözöllek!

"Föltettem magamban, hogy bölcsességemben mindent megvizsgálok és kikutatok, ami az ég alatt történik... Láttam mindent, ami csak végbemegy a nap alatt, és kiderült: minden csak hiábavalóság és szélkergetés... Mindennek megvan az órája, és minden szándéknak a maga ideje az ég alatt: Van ideje a születésnek és a halálnak; ideje az ültetésnek és az ültetvény kiszedésének… Ekkor megértettem: nem tehet jobbat az ember, mint hogy örüljön és élvezze az életét".
/A Prédikátor könyve/

Feedek
Megosztás
Jelenlegi látogatók száma
ÁRFOLYAMOK
Legfrissebb hozzászólások
 • Eager: A fényképezés feltalálása hatalmas dolog volt. Annyira hozzánk tartozik, mint a ruha az életünkhöz. És mennyit segíthet az embereknek!
  Ugyanakkor nagyon haragszom azokra, akik sokkoló képeket raknak fel pl a Facebook oldalukra. Különösen az állatvédők csinálják gyakran. Soha nem nézem meg, még szerencse, le lehet takarni és jelezni mibenlétét.
  (2018-09-20 18:37:50)
  Sokkoló fotók
 • Eager: @Prédikátor: Sajnos, ez az, ami nem biztos. Ki garantálja, hogy a 85 éves éned olyan lesz legalább, mint az 5 éves.
  Úgy látszik ez elég mindennapos dolog, én is világgá mentem, de én csak az utcánk sarkáig jutottam. Utolértek.
  (2018-09-20 18:31:00)
  Öreg néne őzikéje
 • Prédikátor: @Eager: @mizsima: 5 éves lehettem, amikor világgá mentem. A házunktól kb. 7 km-re, egy hentes üzletben kötöttem ki. Szóltam, hogy éhes vagyok, adtak egy darabka lecsókolbászt, azt majszoltam, amikor az apám késő délután rám talált.
  Ha 5 évesen megoldottam a helyzetet, talán 85 évesen is menni fog.
  (2018-09-19 18:55:04)
  Öreg néne őzikéje

Petőfi szelleme

Miért sokkol bennünket ez a Morvai? Még hogy Petőfit a rossz foga vitte sírba, miután vérmérgezést kapott... A nagyrédei kazánkirály nem adja fel. Miért nem érti meg végre, hogy nemzeti költőnk halálának legendája tabu, nem fogjuk átírni a kedvéért. Petőfi Sándor 1849. júl. 31-én elesett a segesvári csatában! A '48-as szabadságharc mártírja volt és lesz!  Úgy halt meg, ahogy az "Egy gondolat bánt engemet..." c. versében előre látta:

"...Ott essem el én,
A harc mezején,

Ott folyjon az ifjui vér ki szivembül,
S ha ajkam örömteli végszava zendül,
Hadd nyelje el azt az acéli zörej,
A trombita hangja, az ágyudörej,
S holttestemen át
Fújó paripák
Száguldjanak a kivivott diadalra,
S ott hagyjanak engemet összetiporva. –
Ott szedjék össze elszórt csontomat,..."

Így halt meg, ennek ellenkezőjéről sem Morvai, sem a vizsgálatot végző kínai tudósok nem győznek meg.

Morvai Ferenc szerint minden állami ármánykodás, és maszek gáncsoskodás ellenére immár minden kétséget kizáróan bizonyítást nyert: expedíciója 1989. július tizenhetedikén tényleg Petőfi Sándor sírjára lelt Barguzinban. A csontokban lévő DNS-t hasonlították össze a Petőfi leszármazottak DNS-mintjájával és az egyezés csaknem százszázalékos. Ezt akkor sem hinném, ha nem egy bulvár lapban olvasnám.

Rózsaszín álomvilág

Korunk politikusai tisztában vannak a kommunikáció jelentőségével, a sajtó hatalmával. Nem véletlen, hogy bármelyik politikai erő kerül hatalomra, azonnal ráteszi a kezét a vezető médiumokra, sajtóorgánumokra és hozzák a bértollnokaikat. Csakhogy a nép egyre kevésbé hagyja magát manipulálni.

A sajtó egyik legfontosabb feladata, hogy rámutasson, mi működik rosszul a társadalomban. Az a dolga, hogy felhívja az illetékesek figyelmét a hiányosságokra, rámutasson a felelősökre. Nem véletlen, hogy az oknyomozói riport az újságírás műfaji csúcsa. A kritikai hangvétel nem egyenlő az örök elégedetlenséggel, vagy az ellenzékiséggel. A világ attól halad előre, ha a fejlődés útjából elhárítjuk az akadályokat.

Az emberek nem hülyék, észreveszik és értékelik a jót. A jó ugyanis nem attól az, hogy a fülünkbe harsogják. A munkanélküli nem lesz optimistább attól, hogy a híradóban minden nap bemondják, "derűs" reggelt. Állása sem lesz azért, mert a hírekben közlik, soha ennyi embernek nem volt állása az országban, mint tavaly. Nem fogok elélvezni attól, hogy csökkent a rezsim, mert még mindig elviszi a jövedelmem nagy részét.

A kormány kommunikációs stratégiája sok mindenben jobb az elődjénél, de a Szeretlek, Magyarország!, meg ....jobban teljesítős duma nem jön be. Az új, közpénzből megjelenő kormányfolyóirat híre pedig egyszerre felháborító és közröhej. Egy lap, amely csak a jóról, szeretetről, hitről, optimizmusról... szól - rózsaszín álomvilág, amit láttatni akarnak velünk és aminek köze nincs a valósághoz. Nem véletlen, hogy néhány szerző is visszautasította a felkérést, pedig a honorárium a csillagos ég.

Vízkereszt

Nekem nem kell vekker, hogy időre ébredjek. Ha este azt mondom magamban, vagy magamnak, hogy reggel 6-kor akarok felkelni, hajszál pontosan akkor nyitom ki a szemem. Jól működő biológiai ketyegőm van.  A biztonság kedvéért akkor húzom fel csörgőre az órát, ha nagyon fontos dolgom van, ahonnan semmiképpen sem késhetem el. Így aztán ki nem állhatom, ha macerálják a belső időérzékemet. Utálom az átállást a téli és a nyári időszámításra. Teljes megzavarodom a munkanap-áthelyezésektől is, összekeverem a szabad- és a hétköznapokat. És akkor mit hallok, hát már az egyház is kezdi.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közzétette, hogy az egyház ez évtől jan. 6-án, hétfőn ünnepli a vízkeresztet, nem pedig a január 6-ához legközelebbi vasárnap. A híveknek tehát kötelező részt venniük szentmisén.
Január 6-án a háromkirályok gyermek Jézusnál tett látogatását ünnepli a katolikus egyház. Ekkor tartják a vízszentelés szertartását is, mely során a pap megáldja a keresztvizet és a szentelt vizet. Ekkor kezdődik a házszentelés időszaka is.Csak úgy mellékesen közbevetem, hétszentség, hogy a házunk első tulajdonosa nem kért áldást az épületre és ez meg is látszik, folyton elromlik valami.
Vízkeresztet Magyarországon eddig január 2. és 8. közti vasárnap tartották, ezentúl azonban mindig január 6-án ünneplik.
Vízkereszt napja a IV. század elején kezdett a keresztények körében terjedni mint Krisztus születésének, keresztségének, a kánai menyegzőnek és a háromkirályok vagyis a napkeleti bölcsek látogatásának ünnepe. A II. Vatikáni Zsinat rendelkezései értelmében a római katolikus egyház január 6-án a háromkirályok látogatását ünnepli vízszenteléssel egybekötve.
Vagyis a püspöki konferencia nem áthelyezte, hanem visszahelyezte a vízkereszt ünnepének napját. Követni kéne a példát az élet mást területén. Nincs szükség különféle időátállásra. Na jó, nem bánom, a hosszú hétvégék ellen nem ágálok, kell a nyájnak a pihenés.

Powered by Blogger.hu