Az ismert raliversenyző, Pfilf Csaba 2001-ben gyilkosság áldozata lett. Sokan azt hitték, az édesanyja beleőrült fájdalmába, amikor a bíróságon azzal vagdalózott, hogy majd ő börtönbe juttatja a gyilkost, ha a hatóság erre képtelen. Mindenki legnagyobb meglepetésére az idős asszony évekkel később beváltotta ígéretét. Komlói otthonában fogadott, amikor első körben a vádlottat bizonyítékok hiányában felmentette a bíróság.
– A fiam kiskorától fogva rajongott az autókért. Tehetséges volt és sikeres. Rendszeresen indult a Mecsek ralin. Egy cross versenyen ismerkedtek meg Robival, ő lett a navigátora. Beférkőzött a fiam bizalmába és rávette, hogy alakítsanak közös bétét bútorgyártásra. Annak a gazembernek ugyanis asztalos a szakmája. Csaba barátságból belement. Robi bejárt hozzánk, gyakran ebédelt nálunk. Irigyelte a fiamat, ez lehetett az oka, hogy az életére tört.

Szeptember 28-át sosem felejtem el. Csaba pénteken reggel 6 órakor elment itthonról és akkor láttam utoljára. Nem sokkal később "csak úgy" megszólalt a riasztó, még most is a fülemben cseng a kísérteties hangja. Pontosan tudom, hogy a fiam a halála előtt merre járt. Innen Pécsre ment a szervizbe, utána a szerelőhöz autóztak Robi testvérével. Lacit kitette 10 órakor Magyarszéken. A férfit a bűntény előtti időben Komlón látták, gyanítom, hogy nem véletlen. Utólag megtudtam azt is, hogy a két fivér, alvilági figurák. Csaba közben bement az asztalos műhely egyik bejáratán, amelynél kutyás őr posztolt. Későbbi gyilkosa egy másik ajtónál, a fák takarásában megrendezte a betörést. Egyébként az irodából céges pénz is eltűnt, nem tudni, hogy néhány százezer vagy több millió. Csaba kihajtott és mielőtt a főútra ért volna, Robi felhívta telefonon, hogy 13 órakor lesz egy megbeszélése Pécsett, jöjjön vissza a bt. papírjaiért. A kisfiam visszament az okmányokért, az egyik bejárat közelében megállt. Nyitva hagyta a Ducato ajtaját, annyira sietett, hogy a motort sem állította le. Bement, de onnan élve nem jött ki. A szponzora beszélt vele utoljára. Percek múlva ismét hívta, de már nem volt elérhető. Az irodában leütötték egy feszítővassal. A boncolás megállapította, hogy az ütéstől Csaba földre zuhant, ezt követően brutális kegyetlenséggel szétverték a koponyáját. Olyan ütéseket kapott, hogy szétzúzódott a gégéje és a nyelőcsöve, összetörtek a bordái. Nem halt meg azonnal, egy órán keresztül szenvedett. Rajtam kívül két gyermeke siratja – tette hozzá Erzsike.
- Nem szabadul tőlem a fia gyilkosa. Még a börtönben is meglátogattam. Elmondani nem tudom, mit éreztem, amikor elengedték és utána 12 milliós kártérítést követelt. Persze, hogy elégedetlen voltam a rendőrségi nyomozással, hogy nem találtak elegendő bizonyítékot a tettes bezárására. Kérdőre vontam a rendőröket, hogy mit végeztek és mennyire voltak felületesek - fejezte be az édesanya.

Évekkel később az újságból tudtam meg, hogy 2007-ben újra indult a nyomozás az anya új bizonyítékok birtokába jutott. A megyei bíróság H. Róbertet nem jogerősen életfogytiglanra ítélte, ami ellen aztán fellebbezett. Az Ítélőtábla pedig 13 év 6 hónap fegyházra enyhítette jogerősen a büntetését, mert a bíró nem találta bizonyíthatónak, hogy előre kitervelten és különösen kegyetlenül követte el tettét.