Az öngyilkosság nem mindennapi módját választotta az a férfi, aki nov. 23-án a fővárosi Rákóczi úti hotel ötödik emeletének ablakából, mesztelül kivetette magát. Ahogy az a tragédiáknál lenni szokott bámészkodók hada vette körül a haldoklót.

Józan ésszel azt gondolhatnánk, hogy  a szemtanúkat megrázta a borzalmas látvány. Nos, úgy tűnik, már nem ilyen világban élünk. A csődületből többen előkapták a telefonjukat, fotózták, videozták a földön fekvő szerencsétlen haldoklót. Volt, aki lazán megjegyezte, "ennek aztán annyi". Egyetlen ember akadt, aki azt kiáltotta, hívjon valaki mentőt és megpróbált valamit szerezni, hogy letakarják az akkor már halott fiút.

A bulvárlapok mindenfélét összeírtak arról, miért lett öngyilkos a 29 éves férfi és mért volt meztelen. Elképesztő találgatások láttak napvilágot. Végül a húga megelélte a sok badarságot és nyilatkozott a hvg.hu-nak. Elmondta, hogy a bátyja életében óriási törést okozott a két évvel ezelőtti válása, amit képtelen volt feldolgozni. Már a válása után beszélt arról, hogy megöli magát. Szabolcsot egyfajta kettősség jellemezte: volt egy jótékonykodó, önfeláldozó és egy pusztító oldala. Szeretett nagylábon élni és rengeteg adósságot halmozott fel, amit a szüleik kénytelenek voltak törleszteni. "Utoljára gazdagnak akarta érezni magát" és lakosztályt bérelt a szállodában.

Szerényen megjegyzem: nem lehet beletörődni, hogy vannak fiatalok, akik számára az élet nyűg, amitől mindenáron szabadulni kell. Kitalálnak maguknak valamilyen álomvilágot és mivel az többnyire nem jön össze, elegük lesz és kilépnek belőle. Osztom a bátyját sírató lány véleményét, szorosabbra kell fűzni a meglazult szálakat a családban.